The weather forecast was right - we got a lot of snow overnight and I can feel my muscles after all the shoveling I did - what a great workout! I actually like shoveling snow - I know its weird. and this is how it looked like this morning:
A winter wonder land! Isn't it gorgeous? Except for the all of a sudden low dangling electrical wires....
And now a welcome for my new members:
Anja (hauiline)
Go and checkout their blogs - they are fabulous!
Cardamom Vanilla Pound Cake
cream:
2 1/4 sticks unsalted softened
butter
with
1 3/4 cups granulated sugar
add one by one
4 large eggs
and
1 tablespoon fresh
lemon juice and 1 T vanilla extract
Mix in
3 cups all-purpose
flour
1 teaspoon ground cardamom 1 teaspoon baking powder 1/2 teaspoon baking soda 1/2 teaspoon salt
1 cup whole milk,
alternating dry
ingredients with the milk
Spoon batter into buttered and floured bundt pan; bake at 350°F for about 1 hour
Cool in pan 1 hour, then invert onto a rack and cool completely,
about 1 hour more.
You may dust the cake
before serving with confectioners’ sugar if you want.
This recipe is
from epicurious – only slightly altered.
Are you still with me? Here are those cards I promised:
I tried myself on the technique so fabulously explained by JJ Bolton on the C&S 1st bonus day class. Everybody probably know her, if not, I linked her name to her blog. I fiddled around with that technique, which is really not that difficult to do, but it is time consuming. I cut the triangle shapes with my Big Shot and Lifestyle Crafts diamond shaped dies. I am not so happy with the first card. Probably should not have cut the corners on the upper right, but it is, what it is. It improved a bit with adding Stickles to the hearts. I am entering this card in the "Love Theme" VSC #8 Challenge.
With the second card I gave up on the spacing, just taped the die cut together with Scotts tape and trimmed it to a conical shape. I like the second card better. I am entering this card into the die cut divas untraditional Valentine's card challenge.
The sentiments are Hero Arts Hugs N Hearts (Cl301), Hero Arts Spring Borders (Cl128).
Have a great weekend and enjoy the snow - if you have any!
Thanks you all for those lovely comments you keep leaving on my blog - they are all very much appreciated!
|
Comments
Thank you so much for the recipe - it looks yummy!!
Viele Grüße
Gabi
Deine Karten sind toll. Hast Du die Chevron-Pfeile von Hand geschnitten?
Liebe Grüße
Sigi
Love your non-traditional Valentine cards. The colors are great - neat arrows.
Thank you for joining in on the Die Cut Diva's challenge blog.
i adore these cards you've made. jj's designs are phenomenal!!! so are yours :)
Hab einen schönen Tag,
liebe Grüße, Corinna
tut mir leid, dass ich dich in den letzten Tagen so vernachlässigt habe!! *schäm*
Ich habe mir aber alle deine tollen Sachen angesehen (so viele!!!) und mache jetzt hier halt, weil es da gerade so verlockend nach Kuchen duftet... ;-) der sieht echt superlecker aus!!
Um auf deine Frage zu antworten...
wenn du einen Post oben anpinnen willst, schreibst du deinen Beitrag und stellst ihn wie gewöhnlich ein!
Dann machst du deinen Post nochmals unter "änder" auf, als ob du was ändern möchtest und öffnest rechts auf deiner Seite die kleine Uhr "planen" und dann klickst du auf "Datum und Uhrzeit einstellen". Hier gibst du das Datum ein, bis wann dein Post oben angepinnt bleiben sollte! Klick OK und dann oben Aktualisieren und dein Post bleibt oben hängen bis zum von dir eingestellten Datum!
Hoffe ich hab es dir einigermaßen verständlich erklärt aber wenn du Fragen hast, kein Problem, wenn ich kann helfe ich dir gerne weiter.
Ach ja, deine Fotos sind wirklich wunderschön! Alles sieht so traumhaft und friedlich aus...
Bei uns gibt es immer nur Regen Regen Regen!!!
Schön sind auch deine beiden Karten! Waren bestimmt ein bisschen aufwendig zu machen, mit der ganzen schnibblerei und kleberei...
Liebe Grüße Rosi
Liebe Grüße
Anja
Thanks so much for sharing your beautiful winter wonderland photos, and for the recipe! Looks yummy!
Lisa